Persberichten

 • Sin City Seven

  Sin City Seven Jazzband heeft haar naam met een knipoog ontleend aan het “zondige” New Orleans, waar in de Twenties van de vorige eeuw de klassieke jazz schitterde en waar grote namen geboren werden.
  In New Orleans, de bakermat van deze jazzklanken, werd deze muziek vertolkt door o.a. “vaganten”, “speellieden”, “heidenen” en “zwarten” , zoals men in het algemeen oneerbiedig de muzikanten betitelde.

  Voor een New Orleans “jazzbeleving” hoef je écht niet naar Amerika af te reizen...! De Sin City Seven...

 • The Original Victoria Band

  The Original Victoria Band is opgericht in 1924 en ontleent haar naam aan de toenmalige filmmaatschappij “Victoria” die haar producties liet beginnen met een kraaiende haan.
  Het repertoire van de band bestond uit zowel “zwarte als blanke ”muziekstukken van o.a.
  Sam Lanin, Paul Whiteman, Fletcher Henderson en vele andere.
  De band behaalde eind jaren 20 begin jaren 30 belangrijke prijzen op diverse muziekconcoursen.

  Een belangrijk hoogtepunt in het roemruchte bestaan van de band was het optreden met de legendarische saxofonist Coleman...

 • De Bridge Town Jazzband

  De Bridge Town Jazzband werd in augustus 1982 in Delft opgericht door
  trombonist  Willem Klören.
  Sindsdien heeft deze band vele optredens verzorgd onder andere op
  bedrijfsopeningen, privéfeesten, bekende jazzfestivals, in jazzclubs en als
  looporkest op talloze street-parades.

  De band heeft een zeer gevarieerd repertoire bestaande uit pure dixieland, maar ook swing, jive en latin nummers. De zang van de diverse bandleden geeft een extra dimensie aan het orkest.

  Naast het spelen van zelf gearrangeerde nummers, waarop lekker gedanst kan worden, hecht de band ook veel waarde...

 • JazzO’leans

  JazzO'leans

  JazzO'leans is een sinds kort bestaand orkest uit Etten-Leur. Het werd gevormd door een aantal jazzmuzikanten die al eerder met elkaar speelden in diverse orkesten. Een nieuw orkest dus, maar met vele jaren ervaring in het spelen van oude stijl jazz.

  De muziek van dit orkest is gebaseerd op de muziek uit New Orleans, hetgeen uit de naam ook blijkt, maar de muzikanten schromen niet om ook andere stromingen uit de klassieke jazz ten gehore te brengen.

  Het orkest speelt zowel op...

 • Andor’s Jazz Band

  Vanaf de oprichting in 1978 richt Andors Jazz Band zich op de geweldige hot dance en jazzmuziek uit de jaren twintig en de vroege jaren dertig van de twintigste eeuw. De band gebruikt de originele arrangementen uit die tijd en eigen, stijlgetrouwe arrangementen. Zoals gebruikelijk was in de beginjaren van de jazz speelt de band akoestisch; alleen de aankondigingen en de zang zijn versterkt.

  In een kwart eeuw is de band een graag geziene gast geworden op jazzfestivals in heel Europa...