Persberichten

 • Mollies Jazz Bunch

  Het zal in het voorjaar van 2007 geweest zijn, toen de Bredase jazzmuzikant Jacques Mol besloot een orkest op te richten.
  Mollies Jazz Bunch was geboren, een piepjong seniorenorkest met groeistuipjes.
  Na een jaartje kwam het wicht tot wasdom, met een vaste bezetting en een vast repetitielokaal, café Victoria in Breda.

  Het muzikale concept kreeg vorm. Het uitgangspunt, New Orleans revival, werd verbreed met Oud Zwart en Chicago South Side.
  Naast de bekende klassiekers als Jelly Roll Morton, Sidney Bechet en...

 • Andor’s Jazz Band

  Vanaf de oprichting in 1978 richt Andors Jazz Band zich op de geweldige hot dance en jazzmuziek uit de jaren twintig en de vroege jaren dertig van de twintigste eeuw. De band gebruikt de originele arrangementen uit die tijd en eigen, stijlgetrouwe arrangementen. Zoals gebruikelijk was in de beginjaren van de jazz speelt de band akoestisch; alleen de aankondigingen en de zang zijn versterkt.

  In een kwart eeuw is de band een graag geziene gast geworden op jazzfestivals in heel Europa...

 • The Down South Jazzband

  DOWN SOUTH JAZZ BAND (Limburg B&NL)

  In 2016 heeft Jan Tom Fernhout het initiatief genomen een orkest te formeren welke als doel heeft in Jazz clubs en op festivals op te treden, de première was op 10 september 2016 met een 1e treffen op de Sint Pietersberg, Maastricht Brasserie Monte Nova van de muzikanten die voorheen nog nooit samen gespeeld hadden: “ The brith of a band” heette dit publieke optreden.

  Voor dit orkest is een naam gekozen die verwijst naar Zuid...

 • De Dixiestompers

  Techniek : Jim van Tilborg

  Dixieland band de Dixiestompers

  Het begon allemaal op een nieuwjaarsbijeenkomst in 1994 van de Rotary Club Roermond Maas en Roer, waar Ad Parmentier, Jan Kerkhoffs, Joris Wirtz en René Hamers lid van waren. Al gauw bleek dat zij allemaal vrij aardig een instrument konden bespelen.

  Hun eerste nummertjes hadden meteen succes en ze gingen op zoek naar meer muzikale leden. Gilion van Lierop en Jan Jongen gingen meedoen en de Dixiestompers waren gevormd.
  Toen pianist Willem Zijl vertrok...

 • Papa Dré’s Dixie Paraders

  Papa Dré Dixie Paraders is opgericht in 1994 en bestaat dit jaar dus 25 jaar. Zij zijn gespecialiseerd in oude stijl jazz.
  Het repertoire omvat een breed scala van oorspronkelijke muziek geschreven in de jaren 1915 tot 1945 en bestaat uit plm. 150 nummers welke gebracht worden op een manier welke voor kenners zeer herkenbaar is.

  Naast de oude stijl nummers heeft de band zich toe gelegd op bekende nummers uit een latere periode b.v. Love letters in the sand van...

 • New Orleans Dixie Skaters

  Het oude stijl jazz orkest ‘New Orleans Dixie Skaters’ is ontstaan uit een stel schaatsers (skaters). Dat was op 25 februari 1985 bij de inhuldiging van een aantal rijders van de ijsclub Eindhoven die het felbegeerde Elfstedenkruisje hadden gehaald. Er volgden vele optredens, maar ook vele repetities. En ook nu wordt er nog hard gewerkt aan de uitbouw van het repertoire. Inmiddels is de band een gewaardeerde verschijning op jazz-festivals, in jazzclubs, bij recepties en andere festiviteiten. De band wordt...

 • JazzO’leans

  JazzO'leans

  JazzO'leans is een sinds kort bestaand orkest uit Etten-Leur. Het werd gevormd door een aantal jazzmuzikanten die al eerder met elkaar speelden in diverse orkesten. Een nieuw orkest dus, maar met vele jaren ervaring in het spelen van oude stijl jazz.

  De muziek van dit orkest is gebaseerd op de muziek uit New Orleans, hetgeen uit de naam ook blijkt, maar de muzikanten schromen niet om ook andere stromingen uit de klassieke jazz ten gehore te brengen.

  Het orkest speelt zowel op...